MARIBO Bagermester Pabsts kringle skinner gyldent i solen på sin nye plads ved Café Vin&Brød på torvet i Maribo. Den er belagt med et helt nyt lag bladguld, så den er klar til at stråle ved indvielsen af byens nye store cafésatsning på lørdag.

Både udendørs og indendørs er alt andet også ved at blive shinet op lige som kringlen. En væg i glaserede, grønne fliser dominerer kasse-området, der bliver caféens ene hjerte.

Vin&Brød vil, som navnet antyder, være både café, vinbutik og bageriudsalg. Indehaver Ebbe Frahm overtager alle medarbejderne fra bagermester Marc Pabst, der fra lørdag lukker sin butik for at koncentrere sig om at bage. Pabst Bakery er stadig ejet af Marc, der bliver eneleverandør til bageriudsalget og bager de brød og de kager, der skal spises i caféen.

Plads til alle

Håndværkerne har travlt i lokalerne på torvet. Langsomt tager Maribos nye cafésatsning form. Rundt om i caféområdet vil alle generationer kunne finde sig en hyggekrog. De studerende vil formentlig indtage barstolene, de nysgerrige vil finde sig en plads ved de store vinduer ud mod torvet, de soldyrkende vil bevæge sig udenfor, mens der er bløde sofakroge til venindesnak over kaffen og almindelige borde til dem, der ønsker det. Børnene kan more sig i et lege- og læserum.

Bagerst er caféens andet hjerte. Her hersker chef Dorthe Christina Petersen og souschef Louise Buhl Skjold i det store køkken, hvorfra der sendes lækkerier ud til caféens gæster.

 

Liv på torvet

Stilen i caféen er rustik og sydlandsk, men beliggenheden i hjertet af Maribo har også haft indflydelse på indretningen. En række små raderinger af huse i det gamle Maribo skal sammen med fotostater af historiske billeder fra byen afspejle, at Café Vin&Brød er rundet af byen.

– Vi håber, at projektet frisker lidt op på Maribos torv, og at der bliver masser af liv om sommeren, siger Ebbe Frahm, der er svært stolt af projektet, som nu endelig tager form for alvor.

I vinterperioden er der aftenåbent tre af ugens aftener. Men til sommer bliver der mere og længere åbent. Og der satses på udendørsservering på torvet.

– Her bliver der plads til cirka 40 gæster, forklarer Ebbe om serveringsområdet på torvet, der bliver afgrænset med højbede og vintønder.

To store parasoller med gigantiske varmelamper skal holde gæsterne lune på de lyse sommeraftener.

 

Et kig til herlighederne

I kælderen bliver der også plads til gæster. Her kan der sidde 23 i vinbaren, hvor der kan smages på eksklusive vine, som derpå kan købes med hjem. Vinbaren kan også fungere som separat møde- og arrangementsfacilitet.

I caféen ovenpå er de store vinkøleskabe på plads. Vin bliver, som navnet antyder, også et gennemgående tema her. Allerede i døren fristes gæsterne, da et vindue i gulvet giver kig til kælderens herligheder.

Maden kommer også i fokus. Den står Dorthe og Louise for, og de kan snart ikke vente længere. I næsten et halvt år har de forberedt de mange lækkerier, der skal serveres, og glædet sig til dagen, der nu endelig er kommet.

Læs artiklen på Folketidende her